În sat se află Biserica cu hramul “Sf. Arhidiacon Ștefan” (27 decembrie), biserică nou construită în anul 2002 de către Preotul Comunei Mironeasa Cârcu Ioan împreună cu enoriașii parohiei, din lut cu paie, pe furci de lemn (precum majoritatea caselor din satul Frunziș) și este acoperită cu azbest.
Satul Frunziș aparține de Comuna Mironeasa și se află la 35 de kilometri de Iaşi, pe ruta Mănăstirea Hadâmbu și la 50 de kilometri pe ruta Scânteia, Ipatele, Bâcu, Cioca-Boca, Mironeasa, (rută recomandată pe timpul iernii). Ca așezare geografică se învecinează cu următoarele comune: la nord cu Voineşti, la nord-est cu Mogoşeşti, la sud-vest cu Ipatele, la sud-est cu Șcheia şi la vest cu Ţibana.
Până în anul 1964 satul s-a numit Lingurari, denumire dată de faptul că satul este locuit în proporție de 95% din romi lingurari actualmente românizați. Din 1964, printr-un decret național i s-a schimbat denumirea în ”Frunziș”.
Ca și comunitate satul Frunziș (Lingurari - conform vechii denumiri) a luat ființă în anul la 1864 și este un sat cu oameni smeriți, cu familii numeroase de până la 10-13 copii. Veniturile unei familii, în general, se rezumă la alocații pentru copii, ajutor social de la stat iar câțiva din cei mai în vârstă iau pensie de C.A.P. Câțiva din locuitori lucrează ca zilieri la pădure, unii chiar transportând lemn cu căruța, alții practică sezonier vreo meserie (precum tâmplar, potcovar, zidar), sau lucrează ca zilieri la ferme în deplasare (în Iași, Vaslui, Huși).
În sat se află Biserica cu hramul “Sf. Arhidiacon Ștefan” (27 decembrie), biserică nou construită în anul 2002 de către Preotul Comunei Mironeasa Cârcu Ioan împreună cu enoriașii parohiei, din lut cu paie, pe furci de lemn (precum majoritatea caselor din satul Frunziș) și este acoperită cu azbest. Momentan necesită reparații consistente sau completări atât biserica (sunt necesare geamuri, uși, schimbat plafonul din lut și acoperișul prin care plouă, o catapeteasmă – cea actuală, provizorie, este din OSB, apoi mai sunt necesare cărțile de cult pentru slujbă, veșminte preoțești și altele strict necesare) cât și gardul împrejmuitor, acum degradat. Nu are casă de prăznuire nici casă parohială sau socială; cimitirul este pe teritoriul comunei Mironeasa, respectiv în satul vecin, Brustureț.
Pe teritoriul satului Frunziș se află o școală cu clasele I-IV și o grădiniță.
Pe teritoriul parohiei este și o Casă de adunare care ființează de prin 1994 și o a doua Casă de adunare este în curs de a fi finalizată, ambele aparținând cultului neoprotestant Penticostal. Din cele aproximativ 136 familii ale satului, 38 de familii sunt de penticostali declarați și alte 34 de familii sunt cu cel puțin unul din membri declarat penticostal.
Până în anul 2002, când s-a înființat filiala Frunziș, satul, din punctul de vedere al administrației bisericești aparținea de parohia Mironeasa. Din 2002 până în noiembrie 2011 filiala Frunziș a fost suplinită de Pr. Cârcu Ioan, apoi în perioada noiembrie 2011- octombrie 2014, parohia Frunziș a fost suplinită de Pr. Buțincu Dan-Florin de la parohia Brustureț, sat al comunei Mironeasa. Pr. Ștefan Mera este instalat ca paroh din 01.10.2014, când Filiala Frunziș a Comunei Mironeasa s-a transformat în parohie de sine stătătoare.
Biserica nu este monument istoric, nu este pictată și nu are casă de prăznuire, nici casă parohială sau socială.